AMEDNA presenta el estudio: Red Reconcilia, empresas y medidas de conciliación implantadas

[ad_1]

La Asociación de Mujeres Empresarias y Directivas de Navarra (AMEDNA/NEEZE) ha presentat aquest dimarts a la Confederación Empresarial de Navarra, CEN, el estudio “Red Reconcilia, empresas y medidas de conciliación implantadas”. El acto, donde han participado casi una vena de empresas y entidades, ha estado presidido por el conseller de Desarrollo Económico y Empresarial del Gobierno de Navarra, Mikel Irujo y la presidenta de Amedna, Cristina Sotro. També ha participat la directora general de Política d’Empresa, Projecció Internacional i Treball, Izaskun Goñi.

En l’estudi realitzat a les empreses que compten amb el Sello Reconcilia impulsat per AMEDNA s’analitzen les principals mesures implantades durant aquest procés que suposen l’adopció d’un pla de conciliació.

Un grueso important de les mesures en la matèria de conciliació té que veure amb la flexibilització dels horaris, encara que es pot veure moltes més mesures que s’adopten per més d’un terç de les empreses de la Red Reconcilia, que aglutina a les empreses. que cuentan amb el Sello Reconcilia impulsado per AMEDNA. En l’estudi s’han analitzat les mesures en conciliació més importants, distingint la seva implantació respecte de la mida de l’empresa -según la seva plantilla- i el sector de producció. El Sello Reconcilia compta amb una metodologia pròpia que s’adeqüe a les necessitats de les empreses de manera individualitzada en funció de la seva mida, estructura, sector, etc. com ha senyalat la presidenta de AMEDNA, Cristina Sotro.

En l’estudi s’han destacat, a més, les mesures innovadores que apliquen les empreses de la Red Reconcilia.

El estudio completo puede versar aquí

https://www.canva.com/design/DAFCi4VCSG4/4bKh_VwxTlI7bwGm5AyujA/view?utm_content=DAFCi4VCSG4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

El conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Gobierno de Navarra, Mikel Irujo ha posat en valor “que les empreses que concilien son més competitives, així com captan i retienen millor el talent” i ha subrayat el treball de l’Executiu Foral en “reduir la bretxa de gènere i aconseguir empreses més competitives”. Irujo ha insistit a més en que la llei d’Igualtat garanteix que “les polítiques d’ocupació favorezcan la igualtat efectiva i la conciliació”.

Per la seva part, la directora general de Política de Empresa, Proyección Internacional y Trabajo, Izaskun Goñi ha senyalat que ha passat de la política de conciliació a la de “corresponsabilidad de las empresas y organizaciones”, subrayando la idea de que estas medidas tienen más éxito cuanto más universales sean.

El programa Sello Reconcilia es porta a terme a Navarra gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Política Econòmica i Empresarial i Treball del Govern de Navarra. El Sello Reconcilia té com a objectiu la implantació de polítiques de conciliació en el teixit empresarial navarro de tal forma que es logre millorar la competitivitat de les empreses de la Comunitat Foral.

Desde Amedna se sensibiliza, conciencia y trabaja sobre todo el tejido empresarial en Navarra acerca de la importancia y necesidad de implantación de planos de conciliación de la vida laboral, familiar y personal, así como los beneficios que reporta.

Amb el Sello Reconcilia reconeix a les empreses navarres que apliquen polítiques internes en matèria de conciliació i es promouen l’adopció de models de gestió que impulsen la conciliació de la vida laboral, familiar i personal dins de les organitzacions, ja que suposa una millora real. en la productivitat i un valor afegit per a tota la societat.

En els últims anys AMEDNA ha seguit aquest procés d’assessorament, tutela i implantació de plans de conciliació en unas 130 empreses. En total el nombre de treballadors i treballadores beneficiades amb els plans de conciliació en aquestes empreses assoleix més de 13.300 persones.

[ad_2]