Guarnicionería Hermanos Gómez, más de 100 años guarneciendo caballos

[ad_1]

La guarnicionería és l’art de treballar en diversos articles de cuir o guarnicions per a cavalleries. Dentro de este oficio, los guarnicioneros es dedican a arreglar sillas de montar, albardas y parejos, monturas para caballos, asnos o mulas

En España hi ha moltes famílies que han portat dècades fent d’aquest ofici un art i una manera de viure. Una de ellas es, sin duda, Guarnicionería Hermanos Gómez. Amb més de cien anys, dedicada a dotar a les cavalleries de tot tipus de montures i articles relacionats amb la guarnicioneria, ara aquesta empresa familiar conquista Internet per a que qualsevol ganadero pugui adquirir algun dels productes de cuir a la botiga en línia.

Encara que ara, en un par de clics, no es pot comprar una silla de muntar de Guarnicionería Hermanos Gómez des d’on sea, no fa molts anys sols podia vendre a aquells guanyadors més propers. Si bé ara, el seu negoci amplia les seves vendes a través del comerç en línia, continuen venent amb els seus clients de tota la vida, aquells més propers o aquells que han conegut a les fires del sector. Com molts altres oficis artesans, el conèixer-se cara a cara, el ver i tocar la mercancía, és la millor forma de cerrar un tracte. El reconocimiento de Guarnicionería Hermanos Gómez al llarg de la seva història va començar amb el mestre artesà Antonio Gómez, natural de Pereiro de Aguiar (Orense), quien format a l’ofici de l’albardero, va decidir seguir amb l’ofici afinant-se a Arzúa (La Corunya). Allí, en 1909 empezó poc a poc a aixecar la seva empresa dedicada al noble arte de la guarnicionería. Amb els anys va enviar la base d’una saga familiar de guarnicioners que, amb el temps, s’ha convertit en un referent en aquest sector i, des de finals de la sesenta, també en el dels tells i lona en general.

Les ensenyances del mestre Antonio Gómez van ser transmeses als seus fills Manuel i Cándido Gómez quiens van créixer l’empresa com un negoci i conèixer els seus productes per tot el territori. Y lo hicieron sin abandonar la passió artesana de l’ofici, l’expressió artística que significa esculpir los arneses y trabajar los cueros de la silla y los correajes.

Amb els anys i els avenços econòmics i tecnològics, la Guarnicionería Hermanos Gómez ha creat i incorporant noves metodologies de treball, sense deixar de ser artesans. Noves innovacions tecnològiques han permès situar els seus productes al mercat europeu exigent. Pero las albardas, monturas y demás artículos de cuero de esta casa continúan teniendo un sello propio, una calidad y uns acabados que los diferencian de su competencia.

Actualment, en Guarnicionería Hermanos Gómez disposa d’unes instal·lacions modèliques que albergan taller, almacén, i un museu del cuir, des de les quals serveixen els seus productes tant a escala nacional com internacional. A través de la seva botiga en línia presenten els seus articles més demandats:

  • Sillas de muntar.
  • Cabezades.
  • Artículos para el caballo (mantas, serretas, ramales, alforjas…).
  • Articles per al jinete (botes, polainas, espuelas, zahones…).
  • Enganches.
  • Quadres.
  • I molts més articles i complements per muntar a cavall.

A més a la web hermanosgomez.com també disposa de catàlegs en línia per a productes, ideals per a què l’interessat pugui trobar el que realment busqui.

Cabe decir, que siendo una empresa referente a España, Guarnicionería Hermanos Gómez sigue asistiendo a las ferias y eventos del mundo de la hípica más importantes como la SICAB a Sevilla, La Chevel Passion en Avignon (Francia), el Salon Du Cheval en París ( França) o el PFERD International a Munich (Alemania) entre altres esdeveniments on comercialitzin els seus articles amb èxit.

[ad_2]