Los beneficios de crear áreas de descanso en la oficina


Els períodes de treball concentrat de reflexió, redacció i gestió són essencials, però no haurien de mantenir-se durant tota la jornada i, menys, de llunes a viernes ininterrumpidamente. Per assegurar aquesta alternancia saludable d’activitat i soci, és fonamental que els espais de treball ofrezcan zones de descans, el nombre o mida ha de ser el adequat al nombre de persones que hi treballen.

La creativitat i la productivitat milloran si el lloc de treball disposa d’entorns amables que promouen moments de desconexión. Moments en els que pot sorgir una gran idea o la solució a un nou desafiament o, simplement, son el caldo de cultiu que ajuda a que es produeixen.

Descanso i benestar emocional
Si algo ha tingut clar en els darrers temps és que la comunicació i les relacions personals en l’àmbit laboral són claus per al bienestar dels treballadors i per al funcionament diari de qualsevol empresa. Perquè del treball i del sentiment de l’equip naixen els millors projectes.

Així, tal com indica Soledat Berbegal, Consejera y directora de reputación de marca de Actiu, “el espacio y la comunicación informal se han convertido en estos momentos en importantes herramientas emocionales de motivación y fidelización en la oficina”.

Conversar, socialitzar, bromear, reír amb els companys allibera la ment. Basta una pausa de 15 minuts per prendre un té o un cafè per poder desconnectar i que l’ànima millor. És més, moltes grans idees, projectes o èxits comercials han nacido en torn a la màquina de cafè en un descans, on la conversa resetea la ment i promou la col·laboració.

Aquest concepte de zona de descans té moltes facetes i planta múltiples possibilitats. De la més convencional, equipada amb cafetera, mai i microondes, a una zona de pas que, gràcies a una taula i unes silles es converteix en un espai independent per a reunions esporàdiques, prendre una beguda o realitzar una trucada telefónica amb privacitat.

Aquests escenaris requereixen de mobiliari confortable i de disseny polivalent que deixen clara la diferència entre l’espai de treball i de descans, promovent una experiència que s’aporta la benestar que s’espera. Els sillones de col·leccions com Noom i Badminton i inclòs els pufs Bend de Actiu permeten crear una àrea de descans tan còmoda com pràctica.

Combinar relax i treball
Cada dia més, les necessitats d’un equip diferent canviaran i evolucionaran amb el pas de les hores i dels dies. En aquests casos, i per anticipar-se a qualsevol eventualitat, l’ideal és definir un programa complet de mobiliari que tingui en compte, des de la seva concepció, aquest nou univers híbrid, conegut habitualment com a ‘la oficina’. Longo és un bon exemple d’ell. Una col·lecció que combina taules i solucions de soft seating, primant el confort i la funcionalitat. D’aquesta manera, a través de l’espai i del mobiliari es contribueix a aconseguir l’equilibri entre relax i rendiment imprescindible per al bé estar.

Cinc àrees essencials: Cool Working per Actiu
La configuració d’una oficina no és algo trivial. He de ser el resultat d’un procés de reflexió que aborda el treball de l’empresa, l’equip i les necessitats del dia al dia, sense limitar-se a les tares individuals de cada un, delant-se d’un ordinador.

La filosofia Cool Working de Actiu és una eina eficaç que ajuda a definir, dissenyar i equipar aquests espais. Definiu cinc àrees essencials per al funcionament d’un espai de treball: concentració, privacitat, socialització, col·laboració i aprenentatge. Cinc entorns que faciliten i milloren el dia al dia, atenent totes les necessitats que puguin sorgir dins d’una oficina i primant el confort i el benestar.

Ese benestar afavoreix les relacions personals, el bon ambient i la sensació de l’empresa les cuidades, posant a la seva disposició els mitjans necessaris per al seu treball, però també per al seu bé estar, i un contar amb àrees de descans on compartir moments distèndidos, és una apuesta segura.