Las startups que revolucionan la gestión de talento en España

[ad_1]

Les empreses han descobert les grans ventasses d’incorporar solucions per atraure i gestionar talents gràcies a startups innovadores. La investigació de Skiller Academy es posa al radar les més importants.

Ante el entorno VUCA (Volatilidad, Incertidumbre, Complejidad y Ambigüedad) en el que es troba i l’obligatori canvi en la forma de treballar de les empreses, tot el món és conscient de la necessitat de contar amb tecnologies eficients i que simplifiqui la gestió en totes les àrees, per suposats recursos humans, tornen encara més claus i estratègics.

S’han incorporat noves tecnologies de recursos humans des de la perspectiva de l’empleador. Per a què pugui descobrir eines en els següents aspectes:

• Branding empresarial
• Sistemes de seguiment aplicant
• Plataformes reclutaments informàtics
• Avaluació de competències
• Gestió integral de persones
• Programari per al reclutament
• Nòmina
• Programari per a l’organització i la gestió de persones
• Avaluació del desempeño

La Academia se marcó el reto dar una visión que se ha denominado “HR Tech”. Junto con Paloma Romero, headhunter y apoyado en expertos HR y Recruitment, com a Veronica Aldazosa Bustos, Ana García Colmena, Rocío Fuentes Escribano y el resto del grupo de HRBP. Amb el suport en aquesta ocasió de la Fundació Transforma Espanya i AEDIPE.
“La necessitat de saber qui és des d’un punt de vista de HR IT, com ajuda a cada una de les àrees dins de Recursos Humans, és fonamental, en tota transformació digital, centrar els esforços de l’empresa en la persona, però sempre basant-nos en un suport d’IT que refuerce y haga más simple cualquier tipo de proceso », destaca Paloma Romero.
Rocio Fuentes remarca que “en tots els anys que va treballar treballant en tecnologia, ha demostrat que les empreses busquen persones amb menys experiència però amb major capacitat d’aprenentatge, és per l’ello que les eines d’avaluació permeten estructurar la carrera interna d’un professional i d’aquest mode, aconseguir major estabilitat. Actualment, per assolir la màxima productivitat en qualsevol àrea laboral no només és necessari ampliar els coneixements, sinó que també hi ha que treballin en la millora de competències i aptituds personals dels empleats. Per a ello, és imprescindible recolzar-se en eines d’avaluació de desempeño (com un software per avaluar el desempeño) que ens permeten meditar i treballar a partir d’un pla estratègic basat en dades. “Las herramientas ofrecen datos que fomentan la formación y crecimiento interno, además de beneficiarse del impacto directo que garantiza el bienestar de los empleados. De forma resumida, tenim empleats més predispuestos a aprendre noves àrees i el seu nivell de satisfacció és molt major, ajudem a eliminar l’alta rotació existent, els candidats continguts no busquen nous projectes fora. “, Afegeix Rocio Fuentes.

Ana García Colmena: “La gestió del talent pren principal protagonisme en les companyies que desitgen contar amb els millors professionals. Treballar en la creació d’un roadmap coherent amb l’estratègia de cada empresa i alinear-lo amb les expectatives de desenvolupament del lloc, darà la veritat Ventaja competitiva. Y para ello, herramientas como la propuesta por rankup.ai, son imprescindibles para optimizar tiempos y asegurar un itinerario formativo transparente. ”

Verónica Aldazosa subraya que “una eficaç transformació digital només és possible amb una transformació cultural prèvia o en paral·lel. Los departamentos de RH han de liderar esa transformación y para ello han de ser ejemplo de cambio. Adoptar una nova mentalitat, molt més àgil i digitalitzar els processos de talent a través de l’ús d’eines tecnològiques que son els principals retos dels nous departaments de Persones i Cultura. La importància de seleccionar les eines adequades i el talent que les conozcan sean convertides en una palanca clau de creixement a les empreses.

“Des de la Fundació Transforma Espanya creiem i apostem pel talent com el motor d’èxit que impulsa i desenvolupa una empresa, una societat i en definitiva, el nostre país. Per ello creamos l’esdeveniment Talent Summit, com un lloc d’encontre entre totes aquelles iniciatives i startups enfocades en els aspectes de la gestió de persones (integració, formació, desenvolupament, conciliació …) com a relacionats amb l’àmbit de l’empresari branding i a la atracció del talent, junt amb els departaments de RRHH, Formació, contractació i talent, entre altres.

Vamos a presentar en el Talent Summit el mapa de la tecnologia en el reclutament i gestió de talent elaborat per Skiller Academy: una gran aportació que contribueix més a conèixer i compartir les solucions que l’empresa necessita per abordar la transformació en el que estem interns. . Per això animem a totes aquelles startups enfocades en la gestió del talent a què s’inscriu en l’esdeveniment i compartim i presentem el seu projecte amb el públic professional assistent ”, comenta Susana Farrán, responsable del Talent Summit.

[ad_2]