La calidad del aire, clave en la vuelta al trabajo a la oficina

[ad_1]

Actiu està utilitzat les seves instal·lacions en el Parc Tecnològic de Castalla (Alacant) la seva plataforma intel·ligent Gaia per Actiu® per a sensibilitzar l’entorn de treball i obtenir dades d’ús i de les condicions ambientals.

Gaia by Actiu està operativa des d’abans de l’estiu i aquests mesos ha demostrat la seva eficiència i el valor que aporta als entorns de treball. A més, la plataforma dóna resposta al model Evidence-Based-Design, un mètode que combina una anàlisi qualitativa i quantitativa i que permet definir la importància de determinats espais, fins a quin punt es fa servir i els seus son són les expectatives i les necessitats de qui els emplea.

“Gaia nos está permitiendo saber lo que pasa realmente a partir de información objetiva sobre múltiples parámetros. Sabem ‘qué sienten’ los espacios y cómo esto afecta a las personas. Un coneixement que ens ajuda a prendre les decisions oportunes per a que sempre, independentment del seu ús, aquests espais siguin saludables i favoritzin el benestar preservant sempre l’anonimat de qui els usi ”, explica Soledat Berbegal, Consellera i directora de reputació de marca d’Actiu.

Calitat de l’aire en espais interiors
Un ejemplo es lo ocurrido durante los episodios recientes de calima, un fenómeno meteorológico que se produce en la atmósfera y que se caracteriza por la presencia de partículas de polvo y arena en suspensión.

Durante esos días, el nivel de partículas PM 2.5 y PM 10 registrado por Gaia by Actiu aumentó de una media diaria de 0,56 μg / m3 fins a 6-7 μg / m3. Pese a estar aún por debajo del aconsejable que son 20 μg / m3, l’increment ha estat considerable en poques hores.

Los datos recogidos en la sede de Actiu permitieron actuar con rapidez para garantizar la calidad del aire dentro de las instalaciones, activando los sistemas de ventilación para evitar que el nivel de estas partículas sigui aumentando.

La recogida de dades sobre la qualitat de l’aire en les darreres setmanes també ha permès identificar increments en els nivells de dióxido de carboni (CO2) en espais tancats com a salons de reunions, especialment quan el nombre d’assistents supera les quatre persones.

La falta de ventilació d’espais tancats pot ocasionar inconvenients com a cansament, dolor de cap i falta d’atenció. La informació recogida per Gaia es ha traduït en Actiu en un protocol nou de ventilació permanent en horari d’oficina i de reducció de l’afor de les sales a la mitat, per limitar la densitat humana d’aquests espais.

Sensors i algoritmos per cuidar la salut
Els indicadors ambientals, l’ús de l’espai i la qualitat de l’aire son alguns dels paràmetres que es registren de manera constant, gràcies als sensors instal·lats ja als algoritmes que convierten dades en coneixements tangibles per poder adoptar decisions que millorin la salut i el bienestar de las personas que emplean esos espacios en su día a día. Aquest sistema redunda, a la seva vegada, en l’optimització de l’espai i l’eficiència energètica de les organitzacions.

Herramienta estratégica para la vuelta a la presencialidad
A més de medir la qualitat de l’aire (dióxido de carbono -CO2- y PM 2,5 y PM 10), Gaia capta informació en temps real sobre la temperatura, la humitat, la il·luminació, el ruït i la presència humana, entre altres paràmetres . Disposa també d’una aplicació mòbil que permet a l’usuari buscar, reservar, valorar espais i serveis disponibles, informar d’incidències i consultar contingut relacionat amb la salut i el benestar.

Tot aquest coneixement, unit al procés d’acompanyament Cool Working by Actiu, repercuteix positivament en el benestar dels usuaris i en el rendiment dels espais, convertint-se en una eina estratègica en la tornada a la presencialitat de moltes empreses.

[ad_2]